BUNĂ ZIUA,OAMENI DRAGI!

În sfârşit,mi-au apărut cărţile date la publicat de mult.

ANI DE LICEU

Un roman în care  poveştile scrise pe treptele unui liceu, rămân nemuritoare, povesti născute din mirajul adolescenţei, în  care dragostea şi iubirea, prietenia şi dezamăgirea, teribilismul si bunul simţ, se găsesc la fiecare pas.

Am scris romanul inspirându-mă din realităţile şcolii din timpul comunismului,în care orele de diriginţie erau adevărate lecţii de viaţă, respectul faţă dascăli era sfânt,la fel cum şi dascălii respectau elevii,fiind lângă ei şi la bine,dar ,mai ales,la rău,iar diriginta era a doua mamă,cu adevărat, sau,cea din roman, le spunea…consideraţi-mă sora voastră mai mare,pentru că sunt prea tânără ca să vă fiu mamă!

Nu putea să lipsească superbele poveşti de dragoste de la 18-19 ani.

Raul, vedeta liceului,cel mai frumos  băiat din liceu, în care fetele stăteau la rând la inima lui,dar el trăia doar clipa,spunându-le de la bun început ce riscă dacă se îndrăgostesc de el,adică dezamăgire şi suferinţă.

Cine va reuşi să-i cucerească inima ,dintre Lorena, Sonia,Noemi,Marina şi Ramona sau cine îl va bate cu propiile arme, rămâne  un mister până la sfârşit.

Pe  de altă parte, 5 elevi, de la cele mai bune licee   din judeţ,cei mai buni, se mută în clasa a 12 a la cel mai bun liceu din municipiu,după ce  dau un test şi-l iau cu note maxime,iar printre ei şi veşnicul timid,Vali ,care devine coleg cu Raul,dar şi cu cele mai frumoase fete din liceu,după Lorena, Sonia şi Noemi..

Printr-o întâmplare neprevăzută o cunoaşte pe Lorena ,de care se îndrăgosteşte nebuneşte,fără a şti că ea este la acelaşi liceu în care a reuşit şi el ,fiind şi secretara UTC a liceului.

Cu timidatea lui exagerată,dar cu un caracter frumos şi strălucitor la matematică, va reuşi  oare să o cucerească pe Lorena,mai ales că Sonia , superba şi gingaşa lui colegă,încântând-o timiditatea lui,îi devine colegă de bancă ,iar cealaltă frumuseţe a clasei,Noemi,dar timidă ca şi el, se vedea în el..

Pe cine va alege Lorena,Sonia şi Noemi, dintre cei doi băieţi,rămâne  pentru cititori un semn de întrebare până la final.

Dintre cei noi,Simina  făcea notă aparte.Fiind crescută într-o familie unde nu exista iubire, de un tată vitreg în care singurul crez era…să nu ajuţi niciodată pe nimeni,căci nimeni nu te va a juta..a făcut din ea o fiinţă introvertită,  nesociabilă, în care cuvântul ….nu….era la orice.De asemenea, fiind mai plinuţă,era complexată de propriul fizic,iar cea care o făcea să fie aşa era chiar mama ei,spre surprinderea dirigintei şi a clasei.

Va reuşi Simina să ridice aceste bariere din sufletul ei şi să fie ea însăşi, să înţeleagă  că schimbarea va trebui să înceapă cu ea,apoi cu părinţii ei?Va prinde mâna întinsă de Vali, din prietenie, pentru a realiza că comportamentul ei face rău clase,dar şi ei însăşi?

Un roman pe care îl ador, trăind nostalgia acelor ani,atât de frumoşi.

 

Care-l doriţi,lăsaţi mesaj pe facebook  sau aici ,cu adresa clară .

Cu respect,Valy Grădinariu Plugar

 

UN SURÂS FRUMOS PRINTRE FRUNZE RUGINII

Am editat acest roman pentru că cei care l-au cumpărat ,s-au plâns de scrisul mic.Am mai făcut modificări şi corecturi,iar acum romanul are 288 de pagini,cu scris citeţ.

Superba poveste de dragoste dintre Mădălin şi Amalia, în care nici  moartea nu i-a despărţit,cu  un final de vis, te ţine cu sufletul la gură de la început până la sfârşit.

……………………………………………………………………………………………………….

S-a lăsat noaptea şi după ce sărută fotografia de pe cruce,”bătrânica” se îndreaptă,pe jos,către o stradă mai întunecată şi se opreşte în faţa unei maşini,pe care o deschide cu telecomanda din buzunar,după care îşi aruncă peruca şi hainele bătrâneşti de pe ea,iar un chip,de o frumuseţe superbă,cu lacrimi încă pe faţă,urcă în maşină şi dispare în noapte.
Dacă Mădălin i-ar fi văzut chipul…sigur ar fi înnebunit!

 

 

ÎN CĂUTAREA DREPTĂŢII

Un roman de acţiune,dragoste şi mister,în care rolul principal ,Karana(Luana sub acoperire),ajutată de un fost poliţist,  porneşte să descopere misterul morţii părinţilor ei.Descoperă o lume  a corupţiei,a traficului de carne vie,a drogurilor, în care sunt implicaţi poliţia,politicieni şi miniştri.Ca un ghinion al soartei, nimeni nu este ceea ce pare a fi,iar moartea pândea la fiecare pas.Se îndrăgosteşte de cel care nu ar fi trebuit să se  îndrăgostească niciodată,de cel care, se presupunea, că a dat ordinul lichidării familiei sale.Va învinge dragostea sau ura?Răul sau binele?

De asemenea, Edana, o altă eroină a cărţii încearcă să descopere misterul morţii unei persoane dragi,dar îşi întâlneşti iubirea din adolescenţă, o dragoste care a rămas nemuritoare,deşi au trecut mulţi ani.Pierzând iubirea vieţii ei, va avea puterea să-i acorde o şansă,celui care o iubea de atâta timp?

…………………………………………………………………………………………..

Ruhan a început să o sărute încet şi pasional pe gât, apoi pe sâni, apoi o ia în braţe şi o duce în pat.

Karana tremura din tot corpul ,de plăcere, săruturile lui invadându-i tot corpul, provocându-i oceane de furnicături în stomac. Încet, o dezbracă de tot, iar ea se lasă pierdută în braţele lui,lăsându-se pradă simţurilor,care-i ardeau trupul! Când trupurile lor s-au avut, beatitudinea dragostei îi făceau să plutească de fericire. Nu mai conta nimic, erau numai ei, cu o dragoste care a fost oprită mult timp ,dar care curgea ca puhoaiele după furtună!

– Te iubesc, Karana, întotdeauna te-am iubit.

 

– De ce plângi?

– Pentru ceea ce va urma, pentru viitorul nostru incert, pentru faptul că orice început are si un sfârşit.

– Să bem iubito, să privim viitorul împreună, căci nimic nu ne poate despărţi.

 

Ciocnesc paharele şi beau, Ruhan cu ochii strălucind de fericire… apoi dintr-o dată se clatină pe picioare, iar corpul a început să aibă convulsii, o spumă albă ,apărându-i la gură!

 

Pe faţa lui ,schimonosită de durere, ea vede uimire, prea multă uimire. Ştia că în faţa morţii, oamenii sunt sinceri..

“Să nu fie adevărat? Dumnezeule,oare ce am făcut”?

 

 

 

De asemenea ,puteţi să-mi lăsaţi mesaj pe facebook pe contul Grădinariu Valy Valy  sau la adresa de e-mail…karanasonia800@yahoo.com

Reclame