Din negura timpului există zicala..te înţelegi, cu cineva, ca şi câinele cu pisica.
Într-un imobil, cu curte ,locuiau mai multe familii.O doamnă, din familiile respective,ţinea o stână de …pisici, care-i deranjau pe ceilalţi, mai ales noaptea!
Unul dintre vecinii doamnei, şi-a cumpărat o căţeluşă, pechineză, tocmai ca să-i gonească pisicile.Era o căţeluşă foarte inteligentă, care şi-a marcat rapid teritoriul, şi care a fost imediat îndrăgită de toţi locatarii.Dacă venea cineva, străin,era cea mai bună alarmă!
În grupul de pisici pe care-l ţinea doamna respectivă, era o pisică foarte frumoasă, blândă,care era tot timpul singură, care mânca singură,efectiv îşi respinsese neamul.Căţeluşa, când apărea vreo pisică prin curte, le gonea pe toate iar noaptea, oamenii ,puteau dormi liniştiţi.
Într-o zi, vine lângă căţeluşă, pisica, care umbla singură;spre surprinderea tuturor, nu a lătrat la ea,s-au privit o clipă, apoi i-a făcut şi ei loc ,să mănânce cu ea.Din acea zi au devenit cele mai bune prietene din lume.Se jucau amândouă, dormeau amândouă, făceau plajă împreună, era o priveleşte de nedescris!
Pe celelalte , cum le vedea, cum le gonea.
Într-o zi căţeluşa a dispărut, nu se ştie nici în ziua de azi dacă a fost omorâtă sau cineva a furat-o;de atunci pisicuţa a căutat-o mereu, venea zilnic şi o aştepta, mergea în locurile unde se jucau, se uita la lume, plângând iar de mâncat, nu mai mânca.!A dus-o ,stăpâna ei, la medicul veterinar, dar nu i-a găsit nimic!Încet, încet, s-a stins de dor, într-o zi, la amiază, exact în locul unde se jucau cel mai mult ,2 cu lacrimi în ochi,neputând să înţeleagă, cu mintea ei..pisicească, cruzimea oamenilor, faţă de prietena ei!
DE
VALY PLUGAR 15 IULIE 2014
PS. INSPIRAT DIN CAZ REAL!

Anunțuri