DRAGOSTE ÎN TREN

O zi obişnuită de vară.Un băiat de 26 de ani este trimis intr-o delegaţie, de firma la care lucra, în altă localitate.Voi merge cu trenul, că prea e departe, şi nu am mers de mult timp, îi zice el, patronului. Zis şi făcut.
Voi călători noaptea, că-i prea cald ziua, şi noaptea nu-i aglomerat,îşi zise el…şi aşa a şi făcut.
Îşi cumpără biletul, urcă-n tren şi îşi caută compartimentul rezervat.În compartiment când intră, a văzut că era o doamnă mai în vârstă şi o fată în jur de 22 de ani.După ce salută, îşi pune bagajele sus şi privi plictisit ..în gol.La un moment dat vede că fata citea o carte.

-Vezi să citeşti pe lumina asta aşa de slabă, intreabă el mirat!

-Nu se vede aşa bine, dar încerc, ca să treacă mai repede timpul;tu nu te-ai plictisit, întreabă ea?

-Da, zice el . deşi am câteva ziare , nu le pot citi.
Aşa au intrat în vorbă, el fiind contabil iar ea studentă la contabilitate!Au dezbătut contabilitatea toată noaptea în mii şi mii de părţi!Bătrâna, bunica fetei,mai întreba câte ceva din când în când, zâmbind, dar a adormit.
Discutând aşa de mult, zâmbind tot timpul si-au dat seama că se plac şi ca bărbat şi femeie.Se simţeau foarte bine împreună iar noaptea a trecut foarte repede.
Dimineaţa, bunica zice către ei:

-M-aţi înebunit cu contabilitatea voastră încât am adormit;în viaţa mea n-am văzut doi oameni vorbind cu atâta pasiune despre o meserie!Noi imediat coborâm, tu mai ai încă de mers, îţi urăm drum bun şi să ai tot binele din viaţă!
Auzind aceste vorbe, băiatul şi fata s-au privit puţin speriaţi, trişti şi nu-şi mai luau privirea unul de la celălalt;el nu ar fi lasa-o să plece, ea nu ar fi vrut să coboare, dar nici unul nu-şi spuneau nimic!
Bunica l-a rugat să o ajute cu bagajele, el le-a dat jos şi au pornit spre capătul vagonului, pregătindu-se pentru coborâre.Băiatul, văzând faţa atât de tristă a fetei şi dîndu-şi seama că o poate pierde pentru totdeauna, uită de timiditatea excesivă şi o prinde repede de mână ,zicându-i:

-Între oraşul meu şi al tău sunt doar 60 de km, după ce mă întorc din delegaţie , am să te caut,dă-mi , te rog,un număr de telefon, ca să putem vorbi până atunci, pentru că în momentul ăsta simt că se rupe ceva în mine, prin plecarea ta.Faţa fetei s-a luminat mai ceva ca razele de lună-n miez de noapte, şi privindu-l ,strălucind de lumină,îi spune.

-Te aştept şi te cred că vei veni, şi pentru mine simt că lumea s-a oprit aici;dar, nu înţeleg de ce ţi-a fost aşa de greu să-mi spui că mă placi!

-Numai din timiditate dar şi din teama că nu simţi la fel,;sunt o fire mai timidă, mai ales că era şi bunica ta în compartiment, răspunde el.
Le-au ajutat să coboare, a luat numărul ei de telefon, le-a sărutat pe obraji, pe amândouă şi zice către bunica ei:

-Peste vreo două săptămâni ne vom vedea din nou, vă mulţumesc că aţi dormit şi că ne-aţi lăsat să putem vorbi aşa de mult!

-Nu am dormit deloc,dar mi-am dat seama că există între voi ceva mai mult decât o pasiune pentru o meserie şi de aceea v-am lăsat-n pace!
Băiatul a sunat-o în fiecare zi în timpul celor 10 zile de delegaţie iar când s-a întors, s-a prezentat la ea cu un buchet mare de flori, întâlnindu-se într-un loc stabilit la telefon. Când a vazut-o ,a strâns-o cu drag în braţe şi i-a zis:te iubesc foarte mult şi de azi vei fi soţia mea;nu te cer, te fur!, la care ea răspunde..şi eu te iubesc la fel de mult, din acea călătorie şi sunt fericită că mă ..furi!
Şi aşa ,băiatul a furat-o ..dar legal, cu acte-n regulă iar în ziua de azi au un îngeraş de fetiţă, de 2 anişori pe care o adoră!
Eu îi iubesc foarte mult , fiind nişte persoane dragi sufletului meu!
Dragi prieteni, nici prin cap nu-ţi poate trece ce-ţi poate aduce o călătorie cu trenul!Renunţaţi uneori la maşină şi călătoriţi cu ..trenul!

DE

VALY PLUGAR

Anunțuri